En god kyckling som passar till buffén. Låt den ligga i marinaden över natten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°
- Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
- Bryn kycklingfilérna i en panna. Lägg över dem i en smord ugnssäker form och efterstek i ugnen ca 20 minuter.
- Prova med en nål för att se om köttsaften är genomskinlig.
- Blanda marinaden.Häll marinaden över de varma kycklingfilérna.
- När kycklingfilérna och marinaden svalnat lägger du kycklingfilérna och marinaden i dubbla plastpåsar.
Låt dem ligga i kylskåpet över natten.
- Ta upp kycklingfilérna och skär dem i sneda bitar.
Lägg upp på serveringsfat.
- Servera gärna potatissallad, melonskivor och ett gott bröd till.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
22 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Använd dom örtkryddor som du är förtjust i
Helt underbar kyckling. Bjöd 20 pers på den och alla blev stormförtjusta och ville veta vad jag gjort med den. Så gott som alla sa att det var den godaste kyckling dom ätit!
Vilket underbart gott recept! Gjorde enkel sås av creme fraiche och mango chutbey till och alla tyckte att det var supergott!
Väldigt gott. Honungens sötma och vinägerns syra gör sig väldigt bra ihop. Har redan delat av mig av receptet. Tpecer.
Åh, så gott! Både barnen och de vuxna tyckte att detta var supersmarrigt. Detta kommer jag definitivt att göra fler gånger!
kan man ha den i microvågsungen istället? :)
:)Hej! Jag har aldrig tillagat kycklingfilé i micron, så det kan jag inte svara på
Kom just på att jag inte gett dig vare sig kommentar eller betyg. Och denna måste jag både kommentera och ge betyg. Har gjort din kyckling flera gånger.... och bjudit ett 30-tal gäster totalt på rätten. Och alltid fått stor uppskattning av både stora och små En fantastiskt god kyckling som jag kommer att göra många gånger till. Har inte bjudit någon som inte älskat den! Så denna rätt rekomenderar jag verkligen! Perfekt bjudrätt då det går att förbereda. Solklar 5:a!
Även denna maträtt gjorde jag till buffén på min 40-års fest ( använde även ditt recept på dubbelmarinerad fläskfilé), och det var jättegott. Tack tack :) Mvh Lilas
Det här är jättegott, jag har gjort det flera gånger hittills och alla tycks gilla det. Jag gör dock lite annorlunda - när jag stekt kycklingarna i ugnen låter jag dem svalna. Sedan skär jag upp dem i skivor och häller efter det på marinaden. Sedan får det stå så ett dygn eller så. Blir fantastiskt saftigt och gott!