Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med fetaostpotatis och rödlök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kycklingfilén lindas in i parmaskinka och steks i ugn. Till det potatisskivor med fetaost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och linda parmaskinka runt varje kycklingfilé. Lägg dem i en ugnssäker form. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg potatisskivorna på en plåt. Pensla dem lite olja och krydda med salt och peppar.
  3. Sätt in kycklingen och potatisen i ugnen. Stek kycklingfiléerna 15-20 minuter eller tills kycklingfiléns innertemperatur är 70°C. och potatisen ca 25 minuter eller tills den är mjuk. Smula fetaosten över potatisen och låt den stå ytterligare ca 5 minuter.
  4. Skala och skiva löken. Fräs löken i resten av oljan. Rör ner vinäger och honung och låt löken koka sakta tills den blir mjuk. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kycklingfilén med fetaostpotatisen och rödlök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.