Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med mozzarella och prosciuttio

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Lyxig kyckling, utmärkt bjudmat då den är lätt att göra i stora mängder. Gillar man inte prosciutto går det utmärkt att byta ut den mot en annan rökt och gärna torkad skinka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marinera kycklingen i lite olja och 2 vitlöksklyftor, samt salt och peppar efter smak gärna i en timme. Har man bråttom gnuggar man in marinaden i köttet med det blir godare om det får ligga en stund.
  2. Stek kycklingen på medelhög värme i ca 7 minuter per sida, de ska inte vara helt genomsteka. Lägg kycklingen i en ungsfast form. Strö över parmesanosten och lägg sedan prosciuttoskivorna så de täcker kycklingen.
  3. Slå tomaterna i en stekpanna tillsammans med lite svartpeppar och två vitlöksklyftor. Låt sjuda ihop 2-3 minuter och slå sedan tomatsåsen över kycklingen. Skär mozarellan i tunna skivor och lägg överst som ett täcke.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in kycklingen i den lägre delen av ugnen i ca 15-25 minuter tills kycklingen är klar och mozarellan har smält.
  5. Avnjuts gärna med klyftpotatis eller en fräsch sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.