- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
Filetto di pollo con patate parmigiano e carote dolci.
Det här är en av favoriträtterna. Kycklingen serveras gärna till vardags, men är även festlig en fredagskväll.
Instruktioner
- Blanda samman olja, soja, ketchup och örter. Lägg i kycklingfiléerna, marinera ca 30 minuter i kylskåpet. Vänd kycklingen efter halva tiden.
- Skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skala och skär morötterna i ca 3 cm breda bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
- Stek kycklingfiléerna ca 8 minuter per sida till 68° innertemperatur.
- Mosa potatisen lätt med en trägaffel. Tillsätt olivolja, grovhackad basilika, timjan, pinjenötter, flingsalt och peppar. Vänd i osten precis före servering. Låt morötterna rinna av. Tillsätt smör, socker, grovhackad basilika, flingsalt och peppar.
- Servera kycklingen med parmesanpotatis och morötter och gärna lite extra flingsalt.
Publicerat den
2 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar