Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med parmesanpotatis och söta morötter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Filetto di pollo con patate parmigiano e carote dolci. Det här är en av favoriträtterna. Kycklingen serveras gärna till vardags, men är även festlig en fredagskväll.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman olja, soja, ketchup och örter. Lägg i kycklingfiléerna, marinera ca 30 minuter i kylskåpet. Vänd kycklingen efter halva tiden.
  2. Skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skala och skär morötterna i ca 3 cm breda bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
  3. Stek kycklingfiléerna ca 8 minuter per sida till 68° innertemperatur.
  4. Mosa potatisen lätt med en trägaffel. Tillsätt olivolja, grovhackad basilika, timjan, pinjenötter, flingsalt och peppar. Vänd i osten precis före servering. Låt morötterna rinna av. Tillsätt smör, socker, grovhackad basilika, flingsalt och peppar.
  5. Servera kycklingen med parmesanpotatis och morötter och gärna lite extra flingsalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.