Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med röd linsgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig kycklingfilé som serveras med en härligt röd linsgryta, chévreost, honung och kanelstekta äpplen. Ljuvligt gott! Vill du göra en vegetarisk rätt av det hela så uteslut kycklingen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och slanta morötterna. Tärna gul lök, aubergine, paprika och zucchini. Fräs alla grönsaker och krossad vitlök i en gryta i olja innan du häller på tomatjuicen. Lägg till alla kryddor, mängd efter smak. Låt koka i 15 minuter. Tillsätt linserna och koka ytterligare 10-15 minuter.
  2. Under tiden, skiva äpplet och stek det i smör. På slutet av stektiden krydda med kanel och häll över honungen. Ta upp. Dela kycklingfilén på längden, krydda och stek i smör.
  3. Lägg upp kycklingen på tallrikar .Skiva chévre och lägg skivorna tillsammans med de stekta äppelskivorna (mellan kycklingdelarna) och linsgrytan bredvid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.