Saftig kycklingfilé som serveras med en härligt röd linsgryta, chévreost, honung och kanelstekta äpplen. Ljuvligt gott!
Vill du göra en vegetarisk rätt av det hela så uteslut kycklingen.
Instruktioner
- Skala och slanta morötterna. Tärna gul lök, aubergine, paprika och zucchini. Fräs alla grönsaker och krossad vitlök i en gryta i olja innan du häller på tomatjuicen. Lägg till alla kryddor, mängd efter smak. Låt koka i 15 minuter.
Tillsätt linserna och koka ytterligare 10-15 minuter.
- Under tiden, skiva äpplet och stek det i smör. På slutet av stektiden krydda med kanel och häll över honungen. Ta upp.
Dela kycklingfilén på längden, krydda och stek i smör.
- Lägg upp kycklingen på tallrikar .Skiva chévre och lägg skivorna tillsammans med de stekta äppelskivorna (mellan kycklingdelarna) och linsgrytan bredvid.
Publicerat den
13 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar