Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med saffranssås och räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett kycklingrecept som fått toppenbetyg på min senaste bjudning. Det måste prövas, tro mig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn kycklingfiléerna väl runt om i het panna, krydda. Blanda räkspad, vin och saffran med créme fraiche och låt koka upp under omrörning. Red av med snabbredning. Smaka av med kryddor och rör ner dill.
  2. Lägg riset i botten på en smord form. Lägg över kycklingfiléerna och täck med 2/3 av såsen. Sätt in formen i 225° C i ca 15 minuter.
  3. Rör ner räkorna i resterande sås. Ta ut formen och fördela räksåsen över kycklingen och sätt in ytterligare 5 till 10 minuter tills kycklingen är genomstekt (innertemp 72° C).
  4. Servera med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.