Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med vitlöksost

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Viktväktarrecept 4 points/person

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader. Skär ett snitt längs med varje kycklingfilé och öppna den lite så att det blir som en ficka.
  2. Fördela osten i varje ficka och tryck i hop köttet omkring. Salta och peppra lycklingen och vira in varje filé i två eller tre stora spenatblad.
  3. Placera kycklingen i en ugnsäker form. Häll över buljong och vinäger. Täck över formen med folie och tillaga i ugnen tills köttet är genomstekt, ca 30 minuter. Ös det ett par gånger under stektiden.
  4. Lägg under tiden resten av spenaten i en kastrull tilsammans med lite lite riven muskonöt. Lägg på lock, värm och skak kastrullen tills bladen börjat slakna. Flytta över dem till en mixer och låt svalna något. Tillsätt färskost, salt och peppar och kör till en slät sås.
  5. Ta ut kycklingen ur ugnen och låt den vila i 5 minuter. Häll lite sås på varje tallrik, skär kycklingen i tjocka skivor och lägg dem ovanpå såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.