- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Viktväktarrecept 4 points/person
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader. Skär ett snitt längs med varje kycklingfilé och öppna den lite så att det blir som en ficka.
- Fördela osten i varje ficka och tryck i hop köttet omkring.
Salta och peppra lycklingen och vira in varje filé i två eller tre stora spenatblad.
- Placera kycklingen i en ugnsäker form. Häll över buljong och vinäger. Täck över formen med folie och tillaga i ugnen tills köttet är genomstekt, ca 30 minuter. Ös det ett par gånger under stektiden.
- Lägg under tiden resten av spenaten i en kastrull tilsammans med lite lite riven muskonöt. Lägg på lock, värm och skak kastrullen tills bladen börjat slakna. Flytta över dem till en mixer och låt svalna något. Tillsätt färskost, salt och peppar och kör till en slät sås.
- Ta ut kycklingen ur ugnen och låt den vila i 5 minuter. Häll lite sås på varje tallrik, skär kycklingen i tjocka skivor och lägg dem ovanpå såsen.
Publicerat den
6 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar