Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé Medelhav

(18 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag tycker om kyckling i alla dess former...här är en variant.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn 225 grader. Putsa kycklingfiléerna och dela dem i halvor. Salta filéerna. Stek i stekpanna tills filéerna fått fin färg. Lägg sedan kycklingen i ugnsform. Smula fetaosten samt de hackade soltorkade tomaterna över kycklingen. Koka ihop matlagningsgrädden tillsammans med basilika, vitlök och kycklingfonden. Avsmaka för att få önskad smak av kycklingfonden. Häll såsen över kycklingen och grädda ugn i ca 25 minuter. "Strö" över kokta broccoli buketter. Servera med pasta och en fräsch sallad.

Liknande recept

Kommentarer (18)

  • Minne 19 februari 2009

    Supergott!!! Till och med sonen(4 år) tyckte det var gott och åt med god aptit! Han brukar vara svårbjuden annars...

  • majaomax 29 mars 2009

    Åh va gott detta var. Fetaost o soltorkade är ju så gott ihop. Lätt att göra var det med. Kommer garanterat göras fler gånger.

  • ihj 29 mars 2009

    Det här var jättegott, jag använde vispgrädde istället , det blir lite krämigare då. Vi hade ris till. Verkligen jättegott, jag kommer att göra det här många gånger.

  • sofiewedin 8 april 2009

    Det här var verkligen hur gott som helst, super helt enkelt. Vi använde vanlig grädde och hade i både buljong och fond eftersom att vi hade båda hemma. Tack för receptet!

  • _amela_ 22 april 2009

    Supergott !!!

  • maria827 16 juni 2009

    Vilket kanonrecept! Fick högsta betyg av alla i familjen - en 5-åring, en 13-åring och två vuxna!

  • Lennart_58 9 juli 2009

    Hej MrsC. Det är som jag skrivit förut, dina recept är så bra att maten nästan lagar sig själv. Jag tycker kyckling är det bland det bästa man kan äta, det går att variera så mycket. Vitlök o fetaost är också favoriter. För att inte tala om egengjord currysås, het sådan. nej nu måste jag ge mig blir hungrig igen trots att jag nyss ätit, ha ha. Full poäng, finns det inte högre än 5. Lennart.

  • AggeWi 13 juli 2009

    Detta var verkligen en jättegod kycklingrätt. Dessutom inte svår att göra. Även mina barn, som är enkelspåriga när det gäller mat, tyckte detta var jättegott!

  • SPORTIGAJENNY 27 juli 2009

    Detta verkar jättegott. Ska testa redan ikväll! Tar mej även friheten att spara receptet i min kokbok.//Jenny

  • EvisW 18 september 2009

    Jättegott. Broccoli är ett måste till denna rätt. Lättlagat.

  • anna-loves-choklad 24 september 2009

    gu va gott!:D:D

  • yoggi33 13 mars 2010

    Oerhört gott! Kommer att göra det igen..och igen..och igen.

  • baylando 2 maj 2010

    En jättegod och lättlagad kycklingrätt som oxå är smidig att förbereda om man ska ha gäster. Denna rätt får 5 stjärnor av mig!

  • andcam 16 juni 2010

    En helt fantastisk rätt om man älskar soltorkade tomater och fetaost!!!. Själv har extra mycket soltorkade tomater och lite av spadet i och kör med ris till. En fantastik rätt och om man vill går det lika bra utan att steka kycklingen i panna först. //Camilla

  • Linda_77 25 juli 2010

    Väldigt gott som många redan har sagt! Detta gör vi gärna om! :-)

  • yvann 27 juli 2010

    Vad gott! jag måste göra den flera gånger den var både lättlagad och god. men jag serverade den med ris och uteslöt fetaosten men den blev ändå mycket uppskattad.

  • AggeWi 11 oktober 2010

    Verkligen jättegott! 5 stjärnor!

  • Longeman 16 januari 2014

    Mycket gott och uppskattat av familjen! Använde iMat och lätt créme fraiche istället för mellangrädde och ökade på mängden sås och feta & soltorkad tomat. Familjen önskar få rätten fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.