Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfiléer med kräftstjärtar och saffranssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Festligt och gott värre - vad mer kan du begära??

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn kycklingfiléerna väl runt om i het panna. Salta och peppra.
  2. Blanda kräftspad, vin och saffran med crème fraiche och låt koka upp under omrörning. Red av med maizena. Smaka av med salt och peppar. Rör ner dill.
  3. Smörj en form och täck botten med kokt ris. Lägg över kycklingfiléerna och täck med 2/3 av såsen.
  4. Sätt in formen i 225°C, ca 15 minuter.
  5. Rör ner kräftstjärtarna i resterande sås.
  6. Ta ut formen och fördela kräftsåsen över kycklingen och sätt in ytterligare 5–10 minuter tills kycklingen är genomstekt, innertemp 72°C.
  7. Servera med Dole färdigskuren sallad, förslagsvis Gourmet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.