Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinkfyllda filèer med rödlöksmarmelad och skivade ugnstekta bakpotatis.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Supergod rätt som du kan förbereda och sedan servera den direkt på tallriken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med kycklingen. Skär en skåra i kycklingfilèerna och banka ut dem lätt. Lägg på en skinkskiva och bred på osten.
  2. Rulla samman och fäst med tandpetare. Bryn rullarna så att de får färg runtom. Lägg över till en ugnsfast form och låt steka klart i ugn 15-20 minuter i 200 grader.
  3. Tvätta och skär varje bakpotatis i fyra skivor. Lägg dem i ugnsfast form och ringla över olivoljan. Låt stå i ugnen ca 25 minuter.
  4. Rödlöksmarmeladen. Skala rödlökarna och skär dem i tunna skivor. Lägg dem i en tjockbottnad kastrull med smöret.
  5. Låt löken smälta sakta utan att ta färg. Tillsätt rödvinsvinäger och låt puttra på svag värme ca 20 minuter. Rör i honungen och låt marmeladen svalna innan serveringen.
  6. Om ni vill kan ni göra en god sås till. jag använde mig av skyn efter jag brynt filèerna, tillsatte grädde, vitt vin, lite kalvfond och hackade örter ( basilika, persilja, dragon ).
  7. Skär kycklingfiléerna i tjocka skivor och lägg dom vackert på tallriken. Därefter lägger du på potatisskivorna och rödlöksmarmeladen. Vill du kan du lägga på några kokta sparris eller något annat grönt. Ringla sist på lite sås.
  8. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • aattaa 29 januari 2010

    supergott! Den här rätten kommer att lagas ofta. Tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.