Skär fickor i kycklingfiléerna som du fyller med några blad spenat och ca 2 tsk av vitlöksosten. Bind ihop filéerna med tandpetare eller silikon-steksnören och stek dem runt om i ca 10 min. Stek under tiden även de kvartade champinjonerna och kantarellerna och den hackade rödlöken i en annan stekpanna.
Koka ris.
Lägg över svampen i stekpannan med kycklingen och häll ner resten av osten och matlagningsgrädden. Krydda med paprikapulver, chili och citronpeppar och låt sjuda tills riset är färdigt. Kontrollera att kycklingen är färdig!
Precis innan servering strimla baby spenaten och strö över grytan och låt den sloka ner i grytan.
Detta var kanon gott det komer att serveras fler gång här =)
MissIQ6 februari 2011
En otroligt god maträtt, som dessutom är mycket enkel att tillaga!
Inga märkvärdiga ingredienser, men sammansättningen gör den till en mycket god rätt, som dessutom är mättande och nyttig.
Grädden kan minskas eller spädas ut om man önskar en något kalorismalare variant.
Kryddorna gör den möjlig att experimentera med för att få den smak man önskar mer eller mindre av.
Rekommenderas definitivt!
Tack för receptet! =)
MVH,
Miss IQ
MissIQ6 februari 2011
Ska också tillägga att jag tillagade den utan kantareller.
Hade heller inte vitlöksost hemma, utan gjorde min egen genom att mosa lite fetaost och blanda den med pressad vitlök - som fyllning. Funkade utmärkt! =)
Detta gjorde också att jag inte behövde addera någon salt senare, eftersom osten gav tillräcklig sälta.
Smakar ännu bättre med en hönsbuljong, vilket jag också hade i min variant.
Helene196818 augusti 2011
Står att receptet heter fylld kycklingfilé med kantarell men i receptet står det championer, fast vi tar väl kantareller i alla fall.
karoleen18 augusti 2011
Helene, jag tog både kantareller och champinjoner, precis som det står bland ingredienserna. Men man kan göra som man vill. Lycka till.
christincarlsson25 september 2011
Super gott!!!!!
sessan_25 mars 2012
Fantastiskt gott och lätt nu när jag gjort det en gång ;)
Vi stekte kycklingen först i stekpanna för att få god stekyta sen lade vi över dem i ugnsformar och tillsatte allt till såsen och sen in i ugnen! Bytte ut kryddorna i receptet mot en kycklingbuljongtärning den här gången.
Passade perfekt med potatisgratäng som vi hade!
Gästerna älskade det och jag tror nog att ALLA tog om :)
LenaSt25 september 2012
Hej, gjorde den här rätten till en släktmiddag för ett par veckor sedan..och den blev verkligen uppskattad! Nu ska jag göra den till en "dammiddag" till fredag. Ett tips, jag lägger babyspenat i botten på en ugnafast form och sedan på med kycklingen och därefter på med den goda såsen. Kanon recept...
Detta var kanon gott det komer att serveras fler gång här =)
En otroligt god maträtt, som dessutom är mycket enkel att tillaga! Inga märkvärdiga ingredienser, men sammansättningen gör den till en mycket god rätt, som dessutom är mättande och nyttig. Grädden kan minskas eller spädas ut om man önskar en något kalorismalare variant. Kryddorna gör den möjlig att experimentera med för att få den smak man önskar mer eller mindre av. Rekommenderas definitivt! Tack för receptet! =) MVH, Miss IQ
Ska också tillägga att jag tillagade den utan kantareller. Hade heller inte vitlöksost hemma, utan gjorde min egen genom att mosa lite fetaost och blanda den med pressad vitlök - som fyllning. Funkade utmärkt! =) Detta gjorde också att jag inte behövde addera någon salt senare, eftersom osten gav tillräcklig sälta. Smakar ännu bättre med en hönsbuljong, vilket jag också hade i min variant.
Står att receptet heter fylld kycklingfilé med kantarell men i receptet står det championer, fast vi tar väl kantareller i alla fall.
Helene, jag tog både kantareller och champinjoner, precis som det står bland ingredienserna. Men man kan göra som man vill. Lycka till.
Super gott!!!!!
Fantastiskt gott och lätt nu när jag gjort det en gång ;) Vi stekte kycklingen först i stekpanna för att få god stekyta sen lade vi över dem i ugnsformar och tillsatte allt till såsen och sen in i ugnen! Bytte ut kryddorna i receptet mot en kycklingbuljongtärning den här gången. Passade perfekt med potatisgratäng som vi hade! Gästerna älskade det och jag tror nog att ALLA tog om :)
Hej, gjorde den här rätten till en släktmiddag för ett par veckor sedan..och den blev verkligen uppskattad! Nu ska jag göra den till en "dammiddag" till fredag. Ett tips, jag lägger babyspenat i botten på en ugnafast form och sedan på med kycklingen och därefter på med den goda såsen. Kanon recept...