I grundreceptet från Louisiana används ett hårt rökt och kryddat sidfläsk till den här rätten. Här har vi valt en mager kalkon i stället. Det går även att använda kyckling. Observera att du måste börja två dagar i förväg för att marinera köttet i kryddorna.
Instruktioner
- Rosta chilipulver, paprikapulver, svartpeppar, kryddpeppar, kajenn, oregano, spiskummin, timjan och lagerblad i en torr stekpanna utan att bränna dem.
- Lägg kalkonbröstet i en marinad av hickoryolja, grovt salt och pressade vitlöksklyftor. Låt det ligga i en stekpåse i kylskåpet i 6 timmar och vänd då och då. Ta ut kalkonbröstet och rulla det i de rostade kryddorna. Lägg tillbaka det i stekpåsen och låt det ligga ytterligare 12 timmar.
- Stek kalkonbröstet i påsen i 150° ugn i ca 40 minuter. Låt svalna i påsen. Skär tunna skivor av kalkonköttet och servera med nykokt pasta, blandad med smaksatt crème fraiche. Strö över de rostade jordnötterna.
Publicerat den
25 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar