Fantastiskt smarrig kyckling med lime, oliver, soltorkade tomater, basilika och vitlök.
Instruktioner
- Krydda filéerna, bryn dom i smör i stekpanna. Efterstek i ugn, 15 min i 225 grader. Låt svalna.
Dela var och en i 2 bitar. På längden blir snyggast vid servering.
- Blanda ihop marinade i dubbla plastpåsar och lägg i filéerna. Blanda runt försiktigt, och låt stå i kylskåp minst 6 timmar, men allt där över gör bara kycklingen godare.
- Vid serveringen läggs filéerna upp på ett snyggt fat med marinadröran. Undvik för mycket av oljan då röran ändå "oljar av sig".
Garnera med färsk basilika och tunna limeskivor.
Serveras med potatisgratäng, en god sallad och ett gott foccaciabröd. Kan servera svarta oliver och marinerade vitlöksklyftor vid sidan om i små skålar.
Publicerat den
7 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mmmmmm. så gott! Bjöd på detta tillsammans med medelhavspotatissallad (hubert06). blev mycket uppskattat! Tack för en god middag!
Detta recept kan jag verkligen rekommendera!
Tack för receptet:) Jättegott..Hade det på sonens student.. Annelijo
SUPERGOTT!!!!!