- Serverar: 6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Jättegott att lyxa till det lite en fredagskväll, köpte en sorts soltorkade tomater som var lite mjukare än de vanliga samt att de låg i marinad av örter och parmesan vilket var väldigt spännande, som jag kände att jag ville använda.
Instruktioner
- Tvätta potatisarna och skär dem sidan i skivor som stripes.
Jag delade mina ganska stora potatisar på 4 och skar sedan längsmed så det blev långsmala stripes.
- Lägg potatisstripes i en långpanna och häll på olja och stek i ugn 220 grader i 15-20 minuter. Sätt gärna på grill de sista minutrarna så det blir lite mer krispig yta.
- Bryn kycklingfileerna runt om i stekpanna med smör/olja, krydda efter eget behag.
- Grovhacka de soltorkade tomaterna och blanda med cirka en halv ask vitlöksost.
- Skär en ficka i varje kycklingfile och fyll med tomat/ost röran, linda 1-2 baconskivor runt varje kyckling. Lägg kycklingarna i en ungssäker form och pensla med lite olja och soja.
- Stek kycklingarna i ugn i ca 10 minuter tills kycklingen är genomstekt.
- Ha kvar stekskyn i pannan och häll på creme fraiche och mellangrädde, jag hade lite soltorkade tomater kvar som jag hällde i och smakade av med balsamvinäger och koka ihop.
- När potatisen är klar, strö över lite flingsalt och servera potatis, kyckling med sås och en fräsch sallad.
- LYCKA TILL!!
Publicerat den
21 november 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här låter väldigt gott och spännande! Din sätt att tillreda potatisen i ugnen låter mycket nyttigare, än att fritera dem (som jag brukar göra :) Blir dem verkligen så där goda och krispiga?
Värkar gott ska testa att laga den här rätten:)