I originalreceptet från Italien används hela kycklingbröst till den här rätten. Jag brukar ta en genväg genom receptet och använder kycklingfilé.
Instruktioner
- Sås: Skala vitlöken, skala och hacka löken fint och strimla de soltorkade tomaterna. Fräs lök och soltorkade tomater, i olivolja i en kastrull och pressa ner vitlöken. Rör om så att det inte bränner fast, löken ska mjukna men inte ta färg. Häll på buljong och rödvin och koka ihop till halva mängden. Red såsen med arrowrot eller maizena utrörd i lite vatten och krydda med svartpeppar. Håll såsen varm.
- Sätt ugnen på 250°. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form, krydda med salt och vitpeppar och hyvla den färska parmesanosten över, så att den täcker filéerna. Ungsstek kycklingfiléerna i ca 10 minuter.
- Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Servera på tallrikar med såsen underst, däröver pastan och överst kycklingbrösten fint skurna i fem, sex bitar på snedden.
Publicerat den
31 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för receptet. Riktigt gott.
Gott,tyckte både jag och min sambo!