Instruktioner
Tina kycklingfiléerna om de är frysta, salta och peppra dem runt om och gnid in kryddorna lätt. Lägg dem att vila i rumstemperatur så länge.
Ansa paprikan från frön och allt det vita som finns inuti, skär den i tärningar.
Skala bananschalottenlöken och skiva den tunt.
Skala vitlöken och grovhacka den.
Dela på chilifrukten, om man vill ha det extra starkt låter man kärnor och det vita vara kvar, finhacka den sedan.
Smörj en ugnsfast form med flytande smör och rapsolja, strö över torkad rosmarin.
Fräs alla grönsaker i en matsked smör och en matsked olivolja, det skall inte brynas, bara bli lite mjukt.
Häll det i den smorda glasformen utan att allt stekfett kommer med.
Häll resten av matfettet i stekpannan och bryn kycklingen väl runt om, lägg den sedan över grönsakerna.
Tillsätt matlagningsgrädden och koka upp, då rörs Philadelphiaosten ner och får sakta smälta.
Späd med kycklingbuljong till lagom konsistens, smaka av med salt, peppar och sambal oelek.
Häll såsen över kycklingen och grönsakerna, strö över persiljan och efterstek i 200° varm ugn till en innertemperatur i kycklingen på 76°, ca 15-20 minuter.
Ös med såsen flera gånger under stektiden så att persiljan blandas med den goda såsen.
Skär kycklingen i lagom tjocka skivor och lägg tillbaka i såsen, servera genast medan det fortfarande är varmt.