Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättgjord currykyckling i ugnen

(1 kommentar)  
Lättgjord currykyckling i ugnen Lättgjord currykyckling i ugnen
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Supergott med lite sting i smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla kycklingen och fräs den i stekpanna tills den är genom stekt, krydda med salt och peppar. Precis innan du är färdig ska du hälla i den hackade löken och den hackade paprikan och fräsa med tills den börjar svettas.
  2. Lägg sedan allt i en ugnsfast form. Blanda då resten av alla ingredienserna utom svampen i en bunke och krydda av med hur mycket du själv vill ha i. Häll sedan i såsen över köttet. Sen brukar jag lägga svamp på halva och trycka ner den lite bara så den fortfarande syns. Jag gör så här för det finns så många som inte äter svamp.
  3. Ställ sedan i den ugnen på 225 grader i ungefär 15 minuter eller tills den har fått fin färg.
  4. Tips: Servera den gärna med bandspagetti eller wokade nudlar och en god sallad till. Något som är riktigt gott är att lägga bacon över hela formen innan den ska in i ugnen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • aliice 29 januari 2014

    Jättegod! Det blir en väldig massa mat (vilket jag borde ha förstått när jag köpte ingredienserna). Är lite nyfiken, vilken typ av ugnsform använder du? Upplevde min långpanna som för liten, det är nog första gången någonsin ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.