Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé fylld med mozzarella och salami

(5 kommentarer)  
Kycklingfilé fylld med mozzarella och salami Kycklingfilé fylld med mozzarella och salami
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

När min mamma vill bli bjuden på något gott vill hon gärna ha detta. Man kan även göra denna rätt med fläskfilé, jag kör in det receptet på ett litet tag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka mozzarellan och salamin i mindre bitar, blanda ihop.
  2. Skär ett snitt i filéerna på långsidan, fyll med mozzarella/salami blandningen, fäst med tandpetare. Mozzarella blandningen som blir över ska användas sedan.
  3. Bryn filéerna, salta, peppra och ev. pudra över lite vitlökpulver låt eftersteka till dom är så gott som klara.
  4. Häll grädden i en ungssäkerform, tillsätt chilisåsen, rör om. Flytta över filéerna till formen med grädd- och chilisåsen, strö över resterande mozzarella/salami blandningen.
  5. Gratinera i ugnen tills rätten fått en fin färg i 200-225 grade,r mitt i ugnen.
  6. Servera med klyftpotatis, råstekt potatis eller en härlig potatisgratäng och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • marietta 2 augusti 2008

    Den har var mycket god! Min sambo blev imponerad over mina kunskaper i koket efter det har. Tack Lennali!

  • christincarlsson 11 september 2010

    Mmmm, jätte gott

  • milla-76 7 februari 2011

    Vi slickade tallrikarna, det säger väl allt! Jag hade i lite salt i gräddblandningen. Mums mums. Tack för ett gott recept.

  • Jloveh 17 mars 2011

    Lagade just denna rätt och kan säga att jag verkligen älskade den. tack för ett toppenbra tips!!

  • maralb 23 oktober 2012

    Väldigt gott! Jag gjorde en vegetarisk variant också med quornfile. Jag blandade osten med fint skuren soyachorizo och hällde allt ovanpå filéerna. De är för tunna för att dela. Det var uppskattat!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.