Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé i baconostsås

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket grädde tillsammans med baconosten ger en god smak på allihopa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär filén i mindre mindre, inte munsbitar utan lagom stora portionsbitar och lägg dem i en ungsäker form med ganska höga kanter. skiva löken och tillsammans med haricorts vertesen läggs de över kycklingen.
  2. Blanda baconost, grädde, mjölk, salt o peppar och häv blandningen över kycklingen.
  3. ugnen behöver vara på ca 200 grader o sätt in formen i ca 45 min eller har ni gjort stora bitar kyckling så öka tiden lite. Gräddblandningen ska få fin gyllenbrun färg o puttra ordentligt.
  4. Servera med pasta och en sallad till.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • neta64 2 januari 2009

    Tack så hjärtligt för detta helt underbara recept, mycket gott...

  • Disen 14 mars 2009

    Jättegod och smidig rätt. Jag la även till lite stekt bacon. Detta kommer jag att göra igen. Tack för receptet. Kram Disen

  • lirarn 20 oktober 2009

    Riktigt god och enkel rätt när man vill äta gott men ej lägga ner så mycket tid på fredagskvällen efter jobbet. Grabben som har flyttat hemifrån bad om receptet och det är ett gott tecken.

  • LillPrins 14 augusti 2012

    Gott gott gott, har gjort denna rätt flera gånger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.