Kycklingfilé i krämig vitlökssås

Perfekt bjudrätt som går att förbereda. Mums filibaba! Mäktigt, mäktigt, så bjud gärna som ensamrätt, eller ha lättare förrätt och dessert till.

Tips! Kycklingfiléerna försteks med fördel, så att bara ytan blir brun. På så vis förminskas tillagningstiden. Måste jag skriva att ni bör göra dubbelt av såsen.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kyckling

Ingredienser

4 kycklingfiléer
4 dl créme fraiche
2 msk vispgrädde
5-6 pressade vitlöksklyftor
3 dl lagrad riven ost
1 smulad hönsbuljongtärning
Salt
Peppar

Servering:
Ris
Grönsallad

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
3501
Sparat:
95

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Blanda samman de övriga ingredienserna i en skål och smaka av med salt och peppar.

Häll blandningen över kycklingen och gratinera i ugnen tills gratängen fått lagom färg och köttet känns färdigt.

Obs! Lägg aluminumfolie över de sista 10 minuterna

LIKNANDE RECEPT

Kycklingfilé recept
av Cayene
över 2 månader
av ingsa
över 2 månader
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader