Kycklingfilé i krämig vitlökssås

Perfekt bjudrätt som går att förbereda. Mums filibaba! Mäktigt, mäktigt, så bjud gärna som ensamrätt, eller ha lättare förrätt och dessert till.

Tips! Kycklingfiléerna försteks med fördel, så att bara ytan blir brun. På så vis förminskas tillagningstiden. Måste jag skriva att ni bör göra dubbelt av såsen.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kyckling
Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Blanda samman de övriga ingredienserna i en skål och smaka av med salt och peppar.

Häll blandningen över kycklingen och gratinera i ugnen tills gratängen fått lagom färg och köttet känns färdigt.

Obs! Lägg aluminumfolie över de sista 10 minuterna

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Kycklingfilé, Crème fraiche, Vispgrädde, Pressade Vitlök, Riven ost, Hönsbuljongtärning, Salt, Peppar, Ris, Grönsallad
Visningar:
3739
Sparat:
94

LIKNANDE RECEPT

Kycklingfilé recept
Bacon- och ostg..
av Cayene
över 2 månader
Fläskfilé med v..
av ingsa
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Burrito
över 2 månader