Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé i långpanna

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Laga den här enkla rätten till vardags eller fest.

Ingredienser

Instruktioner

En mycket enkel och god rätt att bjuda på! 1)Sätt ugnen på 175 grader. 2)Lägg kycklingfiléerna på en ugnsplåt. 3)Pensla kycklingfiléerna på båda sidor med en kryddblandning bestående av matolja,soja och kryddor (av tycke och smak) 4) Stek i ugn i 175 grader tills kycklingfiléerna har fått fin färg.Vänd de en gång.Lägg i parikorna,champinjonerna, och löken, som skivats i ganska stora bitar. Droppa på lite matolja och krydda på dessa också. 5)När 10min kvarstår (beroende på ugn),häll på grädden som blandats med mjölken och häll det sedan över kycklingen,paprikorna,champinjonerna och löken. 6)Tillsätt lite soja för att såsen ska bli brun.Rör om lite grann 7)Därefter in i ugnen igen ca 5-10 min.. (Vill man så kan man lyxa till med lite små bacon bitar som man stekt och strimla dessa över rätten,innan den ska in i ugnen igen.)Man kan också strö över lite frysta lingon, som ger rätten ett proffsigt och vackert utseende. Servera med en god sallad och potatisgratäng till detta. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • gymmixlena 11 september 2008

    Jag gjorde denna i går kväll och den mycket god. Jag använde grädde gjord på havre. Bra för lactos och mjölkiintolleranta.

  • mammis 5 januari 2009

    harreguud vad detta var gott Men i vanlig ordning gör jag lite efter mitt eget huvud, fast med detta recept som bas. Jag struntade i svampen, sen kokade jag ihop grädde med chalottenlök i skyn efter jag stekt kycklingen och paprikan, och naturligtvis bacon, lade ner chili och blåmögelost som jag sen hällde över kyckling och grönsaksröran i ugnsformen , in med det i ugnen och lät det gotta till sig. En rejäl femma Till det hade jag en potatisgratäng och en sallad. OOj vad vi åt Tack för ett jättebra recept.

  • Bappi 23 mars 2009

    Fantastiskt gott ! Bacon i rätten satte en extra knorr till allt. /kram Bappi

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.