Kycklingfilé i marinad

Passar till konfirmation, studenten och på buffébordet
Låt kycklingfiléerna ligga i marinaden över natten

Kycklingfilé i marinad
Källa: Egen bild
Uppladdad av: ros
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

6 kycklingfiléer
Salt
Grovmalen svartpeppar
Smör

Marinad:
1 dl olivolja
1 dl balsamvinäger
3 msk honung
1 tsk grovt havssalt
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 msk timjan
1 msk oregano

Betyg (37 röster)
Antal personer
4-6
Visningar:
83957
Sparat:
3934

Gör så här

Ugn 200°

Putsa filéerna och krydda med salt och svartpeppar.
Bryn dem i en panna.
Lägg över dem i en smord ugnssäker form och efterstek i ugnen ca 20 minuter.
Prova med en sticka för att se om köttsaften är klar och genomskinlig.

Blanda alla ingredienser till marinaden.

Lägg de nystekta kycklingfiléerna i dubbla plastpåsar.
Häll över marinaden och låt det få marinera någon timme. Vänd plastpåsen några gånger så att marinaden fördelas jämnt över kycklingfiléerna.
Lägg dem i kylskåpet när de svalnat. Låt kycklingfiléerna ligga i marinaden över natten.

Skär tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Skeda marinaden över köttet.

Lycka till!
Dela

LIKNANDE RECEPT

Kycklingfilé recept
av Cayene
över 2 månader
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader
av zonale
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader