Kycklingfilé i örtmarinad

En god kyckling som passar till buffén. Låt den ligga i marinaden över natten.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kyckling
Kycklingfilé i örtmarinad
Källa: Egen
Uppladdad av: ros
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

6-8 kycklingfiléer
3 msk honung
1 dl vitvinsvinäger
1 dl olja
1 1/2 dl hackade örtkryddor (timjan, basilika, persilja)
1 pressad vitlöksklyfta
1 1/2 tsk salt
Ca 2 msk grovmalan svartpeppar

Betyg (8 röster)
Antal personer
6 st
Visningar:
9094
Sparat:
326

Gör så här

Sätt ugnen på 200°

Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.

Bryn kycklingfilérna i en panna. Lägg över dem i en smord ugnssäker form och efterstek i ugnen ca 20 minuter.

Prova med en nål för att se om köttsaften är genomskinlig.

Blanda marinaden.Häll marinaden över de varma kycklingfilérna.

När kycklingfilérna och marinaden svalnat lägger du kycklingfilérna och marinaden i dubbla plastpåsar.
Låt dem ligga i kylskåpet över natten.

Ta upp kycklingfilérna och skär dem i sneda bitar.
Lägg upp på serveringsfat.

Servera gärna potatissallad, melonskivor och ett gott bröd till.

Lycka till! Smaklig måltid.

LIKNANDE RECEPT

Kycklingfilé recept
Bacon- och ostg..
av Cayene
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader
Kycklingfilé i
av ros
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Burrito
över 2 månader