Kycklingfilé i örtmarinad

En god kyckling som passar till buffén. Låt den ligga i marinaden över natten.

Kycklingfilé i örtmarinad
Källa: Egen
Uppladdad av: ros
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

6-8 kycklingfiléer
3 msk honung
1 dl vitvinsvinäger
1 dl olja
1 1/2 dl hackade örtkryddor (timjan, basilika, persilja)
1 pressad vitlöksklyfta
1 1/2 tsk salt
Ca 2 msk grovmalan svartpeppar

Betyg (8 röster)
Antal personer
6 st
Visningar:
8169
Sparat:
314

Gör så här

Sätt ugnen på 200°

Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.

Bryn kycklingfilérna i en panna. Lägg över dem i en smord ugnssäker form och efterstek i ugnen ca 20 minuter.

Prova med en nål för att se om köttsaften är genomskinlig.

Blanda marinaden.Häll marinaden över de varma kycklingfilérna.

När kycklingfilérna och marinaden svalnat lägger du kycklingfilérna och marinaden i dubbla plastpåsar.
Låt dem ligga i kylskåpet över natten.

Ta upp kycklingfilérna och skär dem i sneda bitar.
Lägg upp på serveringsfat.

Servera gärna potatissallad, melonskivor och ett gott bröd till.

Lycka till! Smaklig måltid.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Kycklingfilé recept
av Cayene
över 2 månader
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader
av ros
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader