Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med apelsinsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mums...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär en skåra i varje kycklingfilé och banka ut dem lätt. Rör ut philadelphia osten med senap och dragon.
  3. Bred osten över kycklingen och rulla samman dem. Krydda med salt och peppar. Vira in varje filé i en skiva bacon. Fäst med en tandpetare.
  4. Bryn varje filé i lite matfett. Lägg över dem i en eldfastform. Stek filéerna mitt i ugnen ca: 20 minuter, eller tills de är genomstekta.
  5. Skala och finhacka löken under tiden. Fräs den mjuk i lite matfett. Tillsätt apelsinskal, apelsinsaft, vin, buljong och ingefära. Låt såsen puttra samman ca: 5 minuter. Sila såsen och häll tillbaka den i kastrullen.
  6. Låt såsen koka upp på nytt och red av med maizena. Såsen ska vara lite simmig. Smaka av och vispa ner smöret så att såsen blir blank. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • heididiane 12 juni 2011

    Supergott! Mycket uppskattat av gästerna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.