Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med örtsås och ljummen potatissallad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här kycklingen serveras med en örtsås gjord på timjan, persilja, gräslök, basilika, honung och balsamvinäger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra kycklingen och stek den gyllenbrun till en innertemperatur av 67°. Låt den vila några minuter medan såsen kokas.
  2. Sås: Värm honungen i en liten kastrull, blanda i vinäger, olja, salt och örtkryddor. Låt det bara smälta samman, inte koka. Servera varm.
  3. Potatissallad: Skär potatisen i halvcentimeterstora skivor och löken i tunna skivor. Dela cocktailtomaterna i halvor eller de vanliga tomaterna i tunna klyftor eller skivor. Skär osten i kuber och strimla basilika eller rucola. Lägg allt i en serveringsskål, salta och peppra och droppa över olja. Blanda försiktigt och dekorera med oliver.
  4. Skär upp kycklingen och lägg på tallrik. Häll över såsen och servera med ljummen potatissallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Emilia66 28 november 2012

    Tack för receptet! Ser verkligen gott ut!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.