Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med sambal oelek

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Min favoriträtt är det, alla gånger. Passar till festmåltid och helg. Brukar bjuda mina gäster på detta och dom älskar det och det är jätte enkelt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda grädde, crème fraiche, sambal oelek och soja i en gryta eller i en kastrull tills smeten är jämn. Lägg i kycklingfilén i grytan så att det täcker. Koka i medelsvag värme och rör om då och då, i ca 35 - 45 minuter beroende hur stor filéerna är. (utan lock). Klart! Och inga extra kryddor behövs, det är sambal oeleken som gör allt.
  2. Koka potatis till som tar ungefär lika lång tid. Annars är det gott med klyftpotatis eller pommes också. Det är faktiskt gott till allt.
  3. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • ulfnilsson 27 september 2010

    Hmm, har gjort något liknande nån gång.... men med mycket mer sambal och soya plus vitlök. Men det är klart, kryddningen bestämmer man själv!

  • annalds 10 maj 2011

    Jättegott och enkelt att tillaga! :)

  • Rexandra 6 september 2011

    1/2 tsk Sambal oelek var alldeles för lite. Ungefär 1 msk behövs tycker jag, då blev det gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.