Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med tomatrisotto och olivsky

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Saftig kycklingfilé som serveras på en bädd av krämig risotto och en underbar olivsky, som tar denna festrätt upp i höjderna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Bryn kycklingfiléerna, först med skinnet nedåt i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen tills den har 68 graders innertemperatur, beräkna ca 20 minuter. Låt filéerna vila ca 5 minuter innan de skärs i skivor.
  3. Grovhacka oliverna till olivskyn. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja ca 3 minuter. Tillsätt vin och vatten och låt koka upp. Vispa i sardellpastan och krydda med peppar. Blanda i de hackade oliverna.
  4. Koka upp vatten och fond till risotton. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja i en gryta. Tillsätt riset och låt det fräsa med ca 1 minut. Späd med buljongen, lite i taget och koka riset tills det mjuknat men ändå har kärna, ca 20 minuter. Vänd i tomaterna. Krydda med salt och peppar.
  5. Fördela risotton på tallrikar. Lägg på skivad kyckling och ringla skyn på och runt om. Garnera med flagad parmesanost och basilikablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.