Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med viltsmak á la viktväktarna

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Ljuvligt god och kalorisnål kycklingrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfilén i skivor. Fräs dem i margarin i en stekpanna, salta och peppra. Tillsätt löken och låt den fräsa med i någon minut.
  2. Rör ner vatten, senap, enbär, kyckling och viltfond, timjan och kaffegrädde. Låt grytan koka i 10 minuter. Strö över klippt gräslök.
  3. Skiva potatisen i ganska tjocka skivor (med skalet kvar). Lägg skivorna i en smord långpanna. Lägg på små margarinklickar och salta. Stek potatisskivorna i 225 grader i 40 minuter. Fräs morötterna i margarin i en kastrull. Strö på socker och salt. Låt morötterna småputtra under lock på svag värme i ca 5 minuter.
  4. Servera kycklingen tillsammans med potatis och morötter. Servera gärna en god gönsallad till. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • carinaj61 31 oktober 2008

    fick ändra lite efter vad som fanns hemma, men helt underbar! tack

  • jessicasjodahl 12 november 2008

    Den här var jättegod, serverade med gele som alltid passar till vilt enligt mig :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.