Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé på spett med cidersås

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Kycklingspett som är fyllda med soltorkade tomater, lufttorkad skinka, champinjoner och basilika. Serveras med en sötsyrlig cidersås. både varm och kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filéerna och skär en liten ficka i varje. Finhacka soltorkade tomater och basilika. Dela skinkan och champinjonerna i mindre bitar. Fördela hackade tomater, basilika och skinka i kycklingfickorna. Salta och peppra filéerna runt om.
  2. Hetta upp matfett i en stor stekpanna och bryn filéerna runtom. Lägg över i en ugnsfast form och efterstek i 225 graders varm ugn ca 20 minuter.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök till såsen. Stek hacket blankt och genomskinligt i lite smör. Tillsätt skyn från kycklingen, vatten samt cider och smula ner buljongtärningarna. Koka upp.
  4. Tillsätt grädden och låt puttra samman på svag värme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar, red ev med lite maizena.
  5. Dela kycklingfiléerna och trä upp dem på träspett. Servera med cidersåsen och potatissallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.