Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En underbart god kycklingrätt som känns både lite lyxig och är samtidigt himla lätt att tillreda...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfilen på tvären en gång så att var bit blir två tunnare. Smält smöret i stekpannan under tiden som du förbereder första kycklingfilébiten.
  2. Vänd filen först i mjölet, sen i det tillvispade ägget och slutligen i blandningen av ströbröd, riven greve samt lite svartpeppar. Stek varje filés sida tills den fått färg, någon minut alltså.
  3. Såsen rör du lätt ihop i en kastrull, den blir ganska rinnig. Vill du ha den fastare gör endast en ytterst lätt redning på den. Smaka dig fram med sambal oeleken och vitlöken och citronen. Såsen är gudomlig i sig och personligen gillar jag när den tar i lite.
  4. Servera med pressad potatis eller ris samt en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • Cayenne71 6 april 2008

    Jamen, det var ju kanongott =o) Måste lagas fler gånger. Tackar för ett bra recept.

  • compe 14 juli 2008

    detta var lätt att göra och jätte gott

  • bompen 26 oktober 2009

    Det blev supergott. Sonen vill ha det till lunch i morgon.

  • sabrije 27 december 2009

    Låter jättegott. Ska ha middagsgäster på tisdag. Ska prova på denna rätt.

  • sabrije 7 januari 2010

    Makalöst gott.Hade 15 pers till middag och det gick hem hos alla.

  • fiaflickan 17 januari 2010

    Supergott!!Det här kommer jag definitivt göra igen!!Tack för receptet!!!!

  • maelma 5 december 2010

    Jättegott, alla i familjen tyckte om den även grabbarna 12 o 13 år. Kommer absolut att göra om det. Tips, jag använde tunna skivor av kycklingfile.

  • dolores 26 december 2010

    Fantastiskt gott, gick bra med västerbotten också.

  • Nortlan 3 januari 2011

    Jättegott! Använde cheddarost, även det gick bra :-) Såsen var det bra drag i! Jag hade i en burk creme fraiche och redde även såsen lite, passade oss bra. Och - en fantastisk bonus - det blev så mycket sås kvar som ställdes in i kylen, och dagen efter hade såsen tjocknat och var om möjligt ännu godare att äta kall (kan tänka mig att den passar super att käka till grillat kött på sommaren)!!

  • Tinjep 1 januari 2016

    Gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.