En underbart god kycklingrätt som känns både lite lyxig och är samtidigt himla lätt att tillreda...
Instruktioner
- Skär kycklingfilen på tvären en gång så att var bit blir två tunnare. Smält smöret i stekpannan under tiden som du förbereder första kycklingfilébiten.
- Vänd filen först i mjölet, sen i det tillvispade ägget och slutligen i blandningen av ströbröd, riven greve samt lite svartpeppar. Stek varje filés sida tills den fått färg, någon minut alltså.
- Såsen rör du lätt ihop i en kastrull, den blir ganska rinnig. Vill du ha den fastare gör endast en ytterst lätt redning på den. Smaka dig fram med sambal oeleken och vitlöken och citronen. Såsen är gudomlig i sig och personligen gillar jag när den tar i lite.
- Servera med pressad potatis eller ris samt en grönsallad.
Publicerat den
3 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jamen, det var ju kanongott =o) Måste lagas fler gånger. Tackar för ett bra recept.
detta var lätt att göra och jätte gott
Det blev supergott. Sonen vill ha det till lunch i morgon.
Låter jättegott. Ska ha middagsgäster på tisdag. Ska prova på denna rätt.
Makalöst gott.Hade 15 pers till middag och det gick hem hos alla.
Supergott!!Det här kommer jag definitivt göra igen!!Tack för receptet!!!!
Jättegott, alla i familjen tyckte om den även grabbarna 12 o 13 år. Kommer absolut att göra om det. Tips, jag använde tunna skivor av kycklingfile.
Fantastiskt gott, gick bra med västerbotten också.
Jättegott! Använde cheddarost, även det gick bra :-) Såsen var det bra drag i! Jag hade i en burk creme fraiche och redde även såsen lite, passade oss bra. Och - en fantastisk bonus - det blev så mycket sås kvar som ställdes in i kylen, och dagen efter hade såsen tjocknat och var om möjligt ännu godare att äta kall (kan tänka mig att den passar super att käka till grillat kött på sommaren)!!
Gott!