Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé i marinad

(34 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Passar till konfirmation, studenten och på buffébordet Låt kycklingfiléerna ligga i marinaden över natten

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°
  2. Putsa filéerna och krydda med salt och svartpeppar. Bryn dem i en panna. Lägg över dem i en smord ugnssäker form och efterstek i ugnen ca 20 minuter. Prova med en sticka för att se om köttsaften är klar och genomskinlig.
  3. Blanda alla ingredienser till marinaden.
  4. Lägg de nystekta kycklingfiléerna i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och låt det få marinera någon timme. Vänd plastpåsen några gånger så att marinaden fördelas jämnt över kycklingfiléerna. Lägg dem i kylskåpet när de svalnat. Låt kycklingfiléerna ligga i marinaden över natten.
  5. Skär tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Skeda marinaden över köttet.
  6. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (34)

  • Amika 2 maj 2010

    Verkar jättegott! Men ska det vara 3 msk honung två gånger i marinaden eller är det ett misstag? :) Mvh Jonna

  • ros 2 maj 2010

    Tack! Det ska bara vara 3 msk honung i marinaden Ha en bra dag! Mvh Ros

  • ramona78 2 maj 2010

    Verkar gott, detta måste jag pröva. Grillade idag kycklingfiléer enligt ett likanade recept, men hade kycklingen i marinad innan grillningen, det blev också gott.

  • rump 2 maj 2010

    Ska nog testa detta recept ...har kopierat det ...det låter gott ...Vi höres ha det bra ....

  • mattjejen 1 juni 2010

    Tack för ett jättegott recept! Min son konfirmerades i söndags å då gjorde jag en liten buffé. Kycklingen fick jättemkt beröm! Kommer göra den här kycklingen fler gånger =)

  • maryrodriguez2008 4 juni 2010

    Hej, det verkat gott, men jag undrar om det är så att det ska serveras kall, eller ska värmas upp innan serveringen.

  • Marika 4 juni 2010

    Tack! Denna kycklingen blev en favorit när jag o mina jobbarkompisar var ute på en picknick. Flera av tjejerna tog recept och har redan gjort kycklingen. Enkel och smakrik.

  • TTJ 6 juni 2010

    Jättegott och enkelt! Perfekt bjudrätt som blev mycket uppskattad. Det blir en 5:a såklart!

  • Makedonka 11 juni 2010

    detta ska jag testa snart som plockmat till min dotters 2 årskalas,(släkt och kusiner).Hoppas att jag lyckas! Verkar dunder recept när man ska ha bjudning tack så mkt.

  • Makedonka 11 juni 2010

    Hur länge ska man bryna dem?

  • Mumsan1965 11 juni 2010

    Vilken suveränt god kyckling detta blev!! Hade den till min sons studentskiva igår då vi hade kallskuret och hemgjord potatissallad - kycklingen var det absolut godaste och det var strykande åtgång på detta! MUMSIGT!

  • solvik207 11 juni 2010

    Hej Jag hade detta på bordet för lite vänner här om dagen. Gjorde lite extra samt att vi hade buffé. ALLT gick åt. Rekomenderar varmt!

  • gudrun_molund 20 juni 2010

    Hej!!!! Tack för ett gott recept. Vi har ätit detta till middag idag med rotsaksgratäng. Jag kommer ha denna goda kyckling på buffèbordet i midsommar.

  • margarethafg 23 juni 2010

    Mycket gott. Fick toppen betyg av alla gäster.

  • Silwerstjarna 27 juni 2010

    Tack för ett mycket bra recept, detta kommer helt klart göras fler gånger!

  • gds877 25 juli 2010

    Tack för receptet, mina gäster uppskattade middagen...

  • gmarie 26 juli 2010

    Hade detta på grabbens student. Mycket uppskattat, alla ville ha receptet. Ska absolut göra detta fler gånger

  • Katsura 4 september 2010

    En riktig höjdare till picknicken som man dessutom kan göra dagen innan.

  • mammamus 20 september 2010

    kanon god gjorde den till en exotiskspegel den tog slut först av allt.... kommer göra den fler gånger tack för ett kanon recept

  • sh-k 5 november 2010

    Kycklingen blev jättegod och konfirmationsgästerna länsade faten.. Tack för receptet!

  • sann67 31 december 2010

    Jättegod kyckling! Smaken är toppen. Kycklingen kommer bli en hit på våran nyårsbuffe....

  • bakmadde 4 juli 2011

    Fantastiskt gott! Vi bjöd på detta när vi firade en student i familjen. Det blev verkligen uppskattat! Otroligt god smak!

  • kma21 24 september 2011

    Detta receptet har blivit en succe varje gång jag lagat den. Har serverat med Waldorfsallad och nybakat Focccia, jättegott!

  • backtus 16 januari 2012

    Jag tyckte detta smakade suveränt! Garanterat kommer jag att göra det igen... :)

  • Karinjanna 20 mars 2012

    Åh, vad gott! Perfekt att kunna förbereda det innan!

  • maudeln 25 mars 2012

    mörare kycklig fär man leta efter!!!! suvve

  • flaxochsofia 1 augusti 2012

    Otroligt mört och gott. Detta gör vi igen!

  • Miaria 4 augusti 2012

    Dessa marinerade kyck.filéer är så fantastiskt goda. Dom blir saftiga o fina ju längre tid dom ligger. Min "gubbe" bara älskar dessa o tjatar hela tiden om att "kan du inte göra". Enkelt att ha på buffébordet. Tack för ett gott recept. // Miaria

  • Claristar 24 november 2012

    Dessa var inte alls goda. Ingen var någon höjdare. Smaken av timjan tog över alldeles för mycket.

  • ros 24 november 2012

    Det var ju tråkigt att du tyckte så Claristar.... :)

  • petrissa 4 januari 2014

    Kanongod kyckling! Gjorde detta som del av en buffé och kycklingen gick åt som smör i solsken. Var nog enda fatet på buffén som var soprent när kalaset var slut. Klar fempoängare! :)

  • granqvistnyman 18 juni 2014

    Helt underbart god kyckling och perfekt till buffébordet :)

  • evaullabritt 25 januari 2015

    Mycket bra receptidé. Äter dock inte honung, men det blev riktigt bra utan. Tack för receptet.

  • puntella 23 november 2016

    Min mamma gjorde jätte god marinerad (kall) ox- eller fläskfilé men har tyvärr inte recepten. Men det här är super gott och kyckling är ju billigare ;c) Gjort den 2 ggr och funderar på att göra dem igen till jul eller Nyår eftersom jag inte åker till Sverige den här julen. Klar 5:a!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.