Får du inte tag på kycklingfärs kan du enkelt köra strimlat kycklingkött i matberedaren.
Instruktioner
- Blanda vatten, hönsbuljong, ingefära och limeblad i en kastrull. Koka upp och låt det sjuda under lock medan du gör frikadellerna.
- Blanda kycklingfärsen med fisksås, chili, vitlök, lök och potatismjöl.
- Forma fina bollar med händerna. Det går lättast om du då och då sköljer händerna i kallt vatten och inte torkar av dem. Lägg bollarna i den sjudande buljongen och låt dem sjuda tills de flyter upp och ytterligare ca 5 min. Lyft upp dem med hålslev.
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Du kan samtidigt koka minimajsen delad på längden eller i bitar. Häll av vattnet och lägg nuddla och majs i en skål.
- Skölj och strimla paksoi. Lägg upp kokta nudlar, minimajs, paksoi och frikadeller i portionsskålar. Häll på het buljong och låt var och en smaksätta sin soppa med salladslök, lime, fisksås och chili.
Publicerat den
7 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar