Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggratäng med ädelost

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lätt och mycket omtyckt rätt

Ingredienser

Instruktioner

Marinera gärna filéerna ett tag i valfri marinad. Skär dem i mindre bitar. Stek bitarna tillsammans med krossade vitlöksklyftor. Knaperstek bacon i små delar. Tina grönsakerna. Klipp de soltorkade tomaterna i små bitar. Blanda allt i en smord gratängform. Smällt ädelosten i crème fraichen och matlagningsgrädden. Häll över såsen i formen strö på den rivna osten. Gratinera i 220 grader i ca 20 minuter. Servera med ris till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Disen 19 februari 2009

    Wow!!! Detta var verkligen gott och enkelt. Lättare än vad det såg ut. Hade lite mer än 5 soltorkade tomater i för jag älskar det. Det här kommer jag att göra igen och igen. Tack för ett underbart gott recept. En klar femma. Hade det funnits en tia på skalan så hade du fått det. Kram / Disen

  • Monika46 27 februari 2009

    Hej! Det låter onekligen gott... Men är det inte felskrivit? Man brukar normalt räkna 150 g kött per person och i detta recept är det ju 1000 g kyckling filé och 2 pkt bacon i. Skulle nog räkna att det räcker till minst 6 personer. Mvh Monika

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.