Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Underbart god kycklinggratäng med het sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i lagom stora bitar, ca 1,5 x 1,5 cm. Bryn i olja eller smör tills kycklingen fått fin färg och vattnet avdunstat.
  2. Knaperstek bacon och dela i mindre bitar.
  3. Koka upp vispgrädde, crème fraiche och färskost. Smaksätt med sambal och chutney. Stöt peppar i mortel till lagom storlek och häll i såsen. Skölj och dela purjolök, paprika i lagom bitar och lägg i såsen. Låt sjuda 4-5 minuter. Smaka av med salt och eventuellt mer peppar och sambal efter önskemål. Tänk på att hettan känns tydligare efter gratängen varit i ugnen.
  4. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och häll över såsen. Strö över ditt knaperstekta bacon. Riv ost och fördela jämt över gratängen. Gratinera mitt i ugn i 200 grader under 20-25 minuter eller tills gratängen fått önskad färg.
  5. Servera med pasta eller ris och en god sallad. Vid servering till ris använder jag mjölken i såsen för att få såsen något tunnare.
  6. Smaklig måltid

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bitten56 20 februari 2015

    Detta var riktigt gott. Vi hade pasta ( penne ) till och en krispig sallad. Du får en 5:a av oss.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.