Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggratäng med fetaost - LCHF

 
Skriv ut

En lättlagad gratäng, fräsch och saftig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt de krossade tomaterna koka ihop i en kastrull en stund, ca 15-20 min. Krydda med buljongtärning, örtkryddorna och en skvätt rödvinsvinäger.
  2. Finhacka vitlöken och chilin. Skala löken och skär i kvartsbitar. Strimla paprikorna.
  3. Fräs lök, vitlök och chili i smör ett par minuter. Lägg i strimlad paprika och låt den fräsa med en stund. Skär kycklingen i strimlor, bryn tillsammans med grönsakerna. Salta och peppra. Koka upp de krossade tomaterna en stund så att lite vatten försvinner, häll i rödvinsvinägern. Häll över de krossade tomaterna . Smula över fetaosten i större bitar och rör om.
  4. Häll över allt i en ugnsfast form, strö över riven ost. Smula till sist över lite torkad oregano. Gratinera i ugn i 200-225 grader tills osten fått en fin färg. 15 - 20 min.
  5. Servera med en fräsch sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.