Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggratäng med smördeg.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den är helt underbart god. Prova själva får ni se!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Smörstek och krydda kycklingfiléerna. Skiva och smörstek champinjonerna. Smöra en ugnsfast form. Skiva kycklingfiléerna och fördela dem i formen. Klicka på mango chutneyn. Kärna ur och finstrimla paprikorna. Blanda creme fraiche, grädde, mjöl, riven ost med de strimlade paprikorna och de smörstekta champinjonerna. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Bred på den kalla blandningen över de skivade kycklingfiléerna. Sporra smördegsplattorna i 2 cm breda remsor. Garnera med remsorna i valfritt mönster. Pensla med vispat ägg. Strö över sesamfrön.
  4. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter tills smördegen är fin och frasig och tills innehållet är varmt.
  5. Servera med ris och en fräsch sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Plumpen 28 december 2011

    Sååå god kycklingpaj, tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.