En lättlagad gratäng, fräsch och saftig!
Instruktioner
- Låt de krossade tomaterna koka ihop i en kastrull en stund, ca 15-20 min. Krydda med buljongtärning, örtkryddorna och en skvätt rödvinsvinäger.
- Finhacka vitlöken och chilin. Skala löken och skär i kvartsbitar. Strimla paprikorna.
- Fräs lök, vitlök och chili i smör ett par minuter. Lägg i strimlad paprika och låt den fräsa med en stund. Skär kycklingen i strimlor, bryn tillsammans med grönsakerna. Salta och peppra.
Koka upp de krossade tomaterna en stund så att lite vatten försvinner, häll i rödvinsvinägern. Häll över de krossade tomaterna . Smula över fetaosten i större bitar och rör om.
- Häll över allt i en ugnsfast form, strö över riven ost. Smula till sist över lite torkad oregano.
Gratinera i ugn i 200-225 grader tills osten fått en fin färg. 15 - 20 min.
- Servera med en fräsch sallad.
Publicerat den
9 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar