Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en god och krämig vardagsrätt som är enkel att tillaga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en ugnssäker form med hälften av smöret. Lägg kokt pasta i formen.
  2. Skär köttet från en grillad kyckling i mindre bitar och lägg dem på pastan.
  3. Fräs de skivade färska champinjonerna i smör i en kastrull. Strö över vetemjöl och späd med vispgrädde, gärna blandad med mjölk. Låt champinjonstuvningen koka på svag värme 5 min, under omrörning. Smaksätt med salt och peppar. Bred stuvningen över kycklingen.
  4. Skiva tomaterna och lägg skivorna över. Strö över hackad färsk eller torkad oregano. Strö sist över osten. Gratinera i varm ugn, 225 grader, ca 15 minuter tills rätten är varm och ytan har fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • PatriciaS 15 februari 2009

    Mycket god, har kräsna barn och detta var mycket lyckat. Nästa gång ska jag göra göra mer stuvning.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.