Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggratäng med pesto och pinjenötter

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Super god och enkel gratäng som går fort att svänga ihop!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugn på 225 grader
  2. Stek kycklingfiléerna i 2 min på varje sida, krydda med salt, peppar och pressad vitlök.
  3. Lägg filéerna i en ugnssäker form och klicka över peston (man kan ta den pesto man föredrar, jag har testat med både basilikapesto och paprika- och cashewnötspesto, lika gott!)
  4. Skär osten i tunna skivor och lägg över filéerna (går bra med mozarellaost i påse med färdighackad),
  5. Häll över grädden.
  6. Halvera tomaterna och lägg dem i grädden med snittytan uppåt, stänk/ringla över balsamvinägern/cremen och strö över pinjenötterna.
  7. Tillaga mitt i ugnen i ca 30 min. Servera med ris och en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.