Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggratäng med ris och honung

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ibland får man plötsliga ideér på recept. Därför vill jag dela med mig av detta goda recept som jag har fått bra kommentarer för! Den är krämig och mild i smaken och passar till allt möjligt! Gott att ha en sallad bredvid eller kokta grönsaker ;)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt igång ugnen på 150 grader och ta fram en form på ca 23 X 33cm. Rensa kycklingen och tärna köttet till 1-2 cm stora tärningar.
  2. Koka riset enl instruktioner på paketet.
  3. Börja med såsen. Gör grunden med att smälta margarinet och sedan vispa i mjöl tills det har lossnat från botten, häll i mjölken och vispa. När det inte finns några klumpar så tillsätt 1 tsk honung sedan kryddorna efter smak. Låt sjuda tills den har blivit krämig, vispa nån gång då och då så den inte bränns i botten.
  4. Häll ut ev. vatten från riset när den är klar och lägg ut på formen så den täcker.
  5. Sätt igång stekjärnet med en klick smör och ca 1 tsk honung. Häll i kycklingen och vänd dom några gånger så dom får lite smak. Använder du filéer så är det bara att steka dom tills dom är färdiga. Strö ut på riset och häll sedan såsen.
  6. Toppa med ost och sedan in med formen i ugnen i mitten. När osten har smält och blivit gyllen är den klar. Smaklig måltid!
  7. Tips! Du kan blanda kycklingen med tärnad kassler, korv eller något annat kött. Välj vilken ost du själv vill ha, från att du kan använda din favorit ost till riven Gouda att strö över. Gör en sallad eller helt enkelt använd lite grönsaker för att piffa upp det lite.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.