Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mycket god kycklinggratäng med både sötma och styrka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingfiléerna i inte allt för små bitar. Bryn dem och lägg dem i en ugnsfast form. Tärna paprikan och lägg över kycklingen.
  2. Vispa grädden och vänd ner mango chutney, sambal oelek, vitlöken och curryn. Bred gräddblandningen över kycklingen och paprikan och sätt in i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.
  3. Servera med pasta eller ris.

Liknande recept

Kommentarer (31)

  • look 10 januari 2009

    Hejsan Annlis. I kväll har vi ätit din kycklinggratäng..och mums vad det var gott. Den kommer jag att göra fler gånger. Tack för ett fint recept. Kram Eva-Lena.

  • Sandra77 17 februari 2009

    Supergott!!! Vi hade det till middag idag och det blev över, så det blir en middag till Tusen tack för receptet, det blir absolut flera gånger

  • kaarina1 24 februari 2009

    GOTT!!! idag blir det andra ggn jag gör detta, fast det är lite starkt för mina barn eftersom de inte är så förtjust i starkt, så tyckte de jätte mycket om den här.

  • LadyBump 9 mars 2009

    Vill varm rekommendera denna goda kycklingrätt! Jättegod och enkel att göra. Jag använde 2,5 dl Ädelvisp (20%) till 500 gr kycklingfilé och det blev alldeles lagom mycket sås.

  • charlottasand 11 mars 2009

    Jättegod gratäng! Alla älskade den! Den är så bra eftersom man kan förbereda allt, sen ska den bara in i ugnen!! Toppen när man ska ha gäster!

  • lena4 27 mars 2009

    Jättegod och enkel att göra, det blev slut efter två glas rödvin. 4-a i betyg av min sambo

  • mariarolf 24 augusti 2009

    jättegott!!! Lätt att göra och god smak. Vår 10-åriga son och hans kompis tyckte också att det var gott. kommer absolut att göra rätten igen. Hade dock i extra salt i såsen och på kycklingen.

  • Isabelle 22 oktober 2009

    Supergott! Trodde inte detta skulle gå igenom, mina barn är ytterst kräsna med vad de stoppar in i munnen, men detta gick hem! TACK!

  • Iiiz 22 oktober 2009

    Så grymt enkel och så god. Går nog inte att misslyckas med den! Passar både till vardag o enklare fest. Tack för receptet! :)

  • mumsbit 11 januari 2010

    Kanon gott!!!!!!!!!!!

  • therteha 26 juli 2010

    Fantastiskt gott! Utöver paprikan så hade jag även i champinjoner och vårlök och det blev väldigt lyckat. 5 starka stjärnor från mig.

  • milla-76 1 augusti 2010

    Jätte gott!! Mycket smak utan att vara för starkt. Jag har gjort den flera gånger. Tack för ett super recept.

  • substitutet 11 augusti 2010

    Detta recept är sååååååå gott! Finns ingen godare kycklingrätt :)

  • joonssoon 20 oktober 2010

    Det står att man ska vispa grädden. hur mycket?

  • GoldenHeart 13 november 2010

    Jättegott! Mitt blev dock aningen rinnigt..

  • lillemor65 10 december 2010

    kanon god mat. Alla barnen älskade det, även den mest kräsna ;) Gästerna var oxå lyriska så receptet vandrar vidare.

  • cinaume 16 januari 2011

    Fick godkänt även i vår familj. Det behövs dock mer salt, även om vi saltade och pepprade kycklingen vi stekte. Nästa gång blandar vi nog i lite potatismjöl i, då det blev lite väl rinnig sås. Vi kommer att göra det fler gånger. Perfekt mat om man är många.

  • jeanskassen 4 februari 2011

    Tack för ett underbar god maträtt. Detta kommer vi att göra fler gånger

  • Sanna_Linnea 18 mars 2011

    Blev bjuden på detta av en kollega till lunch idag, hur gott som helst! var bara tvungen att be om recept, och som tur hade hon hittat det här! Tack

  • bitten56 18 november 2011

    Tack för detta underbara recept. Vi gillar mycket hetta i maten så jag slängde i 3 tsk röd currypasta också. Oj oj oj vad det blev starkt men jättegott. Vi hade pasta till. En klar 5: a.

  • hp67 27 november 2011

    Tack för en underbart god maträtt:) alla gilla den. Mvh Håkan

  • Blom70 8 januari 2012

    Supergott!! Tack för ett smidigt recept!!

  • seily12 29 februari 2012

    Tack för ett bra recept, supergott va det och smidigt, hela familjen tyckte om det.

  • mira-46 5 mars 2012

    Den här gratängen var supergod. Jag tog lite mer kryddor eftersom vi tycker om lite starkare mat. Redde av med lite redning så blev inte såsen så tunn. Den här rätten ska jag verkligen ha igen.

  • tandika 18 april 2012

    Verkligen god gratäng! Jag glömde lägga i mango chutney - men den var verkligen god ändå. denna rätt kommer jag att tillaga snart igen.

  • kayra 27 april 2012

    oj så mycket positivt det har skrivits. alla petade i maten och själv tyckte jag att det var lika gott som mickromat. Nej , jag är ledsen . Min karl ville att jag skulle äta upp det själv

  • linabonnier 27 september 2012

    Ljuvligt!

  • ojnej 11 november 2012

    Bland det godaste jag ätit o gjort

  • Tinjep 15 november 2012

    Helt ok

  • krigas 28 december 2012

    Har gjort den flera gånger och brukar gå hem hos alla.

  • elvis1977 7 november 2013

    Supergod!! Den kommer jag att laga många gånger :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.