Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med bönor och citron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krämig och matig kycklinggryta med lite sting som är enkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skiva purjolöken. Skala och grovhacka vitlöken. Skär kycklingen i bitar utan att putsa den. Bryn kycklingen i olja i en stekpanna och tillsätt purjolöken och vitlöken. Krydda med salt och peppar.
  2. Tillsätt grädde, buljong, soja, sambal oelek och honung. Låt koka under lock ca 10 minuter. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten och låt koka några minuter.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  4. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skölj citronen och riv skalet fint. Hacka persiljan. Tillsätt bönor och citronskal i grytan och låt den koka ytterligare ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar och lite pressad citronsaft.
  5. Servera grytan med riset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.