- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
En kycklinrätt där man kan använda alla kycklindelar eller bara lår och filé.
Instruktioner
- Fräs löken i oljan utan att den skall ta färg, flytta den från plattan, strö på paprikapulvret rör om och häll på ca ½ dl vatten, lägg tillbaka på plattan. Låt puttra nån minut så att vätskan kokar in.
- Lägg på kycklinglåren och filéerna, salta och peppra, bryn dem 1-2 min, vänd dem och salta och peppra andra sidan med. Häll på ca 1 dl vatten, sänk värmen, lägg på lock och låt den puttra tills den lossnar lätt från benen. Plocka upp kycklingköttet från pannan och gör såsen. Gör en redning med vetemjölet och mjölken (eller vatten) när såsen har rätt konsistens häll i grädden och rör ner crème fraichen. Koka nån minut, smaka av, salta lite mer ev. Lägg tillbaka kycklingköttet i såsen, låt puttra ihop nån min. Strö på persilje. Servera med pasta snäckor eller polenta.
Publicerat den
31 januari 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta var jättegott. Hade även färsk grön och röd paprika i. Du får en 5:a av oss.
Den här kycklinggrytan är en av de godaste jag har ätit. Rund och fin smak! Vi tärnade i färsk röd paprika och brynte tillsammans med löken, vilket gav en liten sötma åt den läckra såsen. Detta är en solklar femma! Bella
Gott men känns som det saknas natt, kanske champinjoner och/eller paprika.
Detta är en ungersk husmanskost och då har man inte "konstigheter" i som inte hör dit. På samma sätt som man inte har paprika t.ex. i kalops. Men självklart testa dig fram, smaklig spis! :)