En snabblagad kycklinggryta med god och krämig sås.
Instruktioner
- Dela kycklingfilén i bitar och krydda med salt, svartpeppar, curry och paprikapulver.
Bryn dem i en stekgryta eller stekpanna med höga kanter.
Byn rödlöken och vitlöken tills den bli mjuk i en panna.
Vispa ur pannan med vatten och spara skyn.
- Blanda ner löken i kycklingengrytan. Tillsätt skyn, buljongtärning, balsamvinäger och låt det koka ca 25 minuter.
- Gör en redning av mjölet. Tillsätt grädde, créme fraiche och timjan. Låt koka ca 5 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.
- Tips: Strö gärna över tärnad fetaost mot slutet.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
17 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur gott som helst! Ett av mina favoritrecept med kyckling. En klar femma (högre går ju tyvärr inte)!!!
Blev skeptisk med balsamvinäger, men detta är något av det godaste med kyckling vi har ätit!! Och vi har ätit mycket gott! Får många poäng och jag sparar receptet för att kunna laga det flera gånger om! Perfekt fredagsmiddag!
Jättegott. Kommer att laga denna rätt igen. Sonja
Högsta betyg!! Till och med dottern som är extremt petig med maten älskar detta. Lägger dock till lite vinbärsgelé i såsen, vilket för oss blir pricken över i.
Supergott! En klar favorit och en 5:a så klart
Jättegott! 4+
Verkligen gott! Har gjort detta några gånger nu och det uppskattas av hela familjen.