Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Kyckling- och bacongryta som helst serveras med pasta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i små bitar.
  2. Klipp baconen i bitar och stek dem knapriga.
  3. Lägg i en skål när de är klara, ha kvar baconfettet i stekpannan och lägg i kycklingen, pressa i vitlöksklyftan.
  4. Salta och peppra och stek tills kycklingen är nästan klar, sänk plattan till låg värme.
  5. Hacka basilikan och skär tomaterna i små bitar.
  6. Häll i tomaterna och basilikan, baconen och buljonen i pannan.
  7. Tillsätt vispgrädde och mjölk och låt koka ihop i ca 5-10 min. Tillsätt maizena så att den blir lite krämigare.
  8. Servera med favoritpastan!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.