Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta curry

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En kycklinggryta med curry och champinjoner

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, stek därefter dem i lite flytande margarin tills de har fått en fin yta, krydda med salt, peppar och curry och stek upp lite snabbt. Lägg sedan över kycklingfiléerna i en gryta.
  2. Skiva champinjonerna och stek dem i samma stekpanna som du stekt kycklingen. Låt champinjonerna få en lätt yta och häll sedan över dem i grytan. Blanda med kycklingen och ha i den hackad vitlöken, häll sedan i matlagningsgrädden och vattnet och låt koka upp under omrörning. Tillsätt sambal oelek och rör runt, smaka sedan av så att det är lagom av alla kryddor enligt din smak, om inte ha i mer av det som saknas. Låt koka ihop.
  3. Rör ihop redning, tillsätt den och låt koka en stund så att mjölsmaken försvinner. Smaka av. Om såsen är för tjock, tunna ut den med vatten.
  4. Servera med ris och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.