Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med ädelost och bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Här är resultatet av lite freestylande och inspiration från olika recept (bla. här på matklubben). Jag brukar göra lite olika, men oftast slutar det ungefär på det här viset =). Allt är i ungefärliga mått.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skära filéerna i ganska stora tärningar (ca 2x2 cm). Släng ner dem i en stekpanna med höga kanter eller någon typ av gryta (jag använde min Le cruiset) och låt fräsa på medelhög värme i lite olja. Under tiden kan du hacka purjo, gräslök, bacon och champinjoner i lagom stora bitar. Släng i det hackade när det mesta av vätskan från kycklingen har kokat/ångat bort och låt fräsa en stund till.
  2. När all vätska är borta och allt har börjat få lite färg så häller du i grädden och drar ner värmen något. Låt koka upp och smula sedan i hela ädelosten. Peppra och salta, men var försiktig med saltet då bacon och ädelost redan gör grytan rätt så salt. Småskjud en stund och se om det behövs lite maizena för att tjocka till konsistensen lite.
  3. Servera med ris/rårid eller pasta och en fräsch sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.