Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med bulgursallad

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God och krämig kycklinggryta lättas upp av krispig bulgursallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i mindre bitar. Skala och skiva lök och vitlök tunt.
  2. Fräs kycklingen i smör och tillsätt löken mot slutet. Slå på vin, buljong och crème fraiche. Koka upp och låt koka ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Salladen: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Skala lök, gurka och äpple. Skiva löken tunt. Halvera gurkan, ta bort kärnorna och skiva den tunt. Kärna ur och tärna äpplet. Strimla salladslöken.
  4. Blanda bulgur med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kycklinggrytan med bulgursalladen.
  6. Tips! Vinet kan bytas ut mot 1 dl kycklingbuljong. Lägg gärna till 1 hackad gul eller röd paprika och 1 dl champinjoner i grytan.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • HelgeK 2 augusti 2010

    Jättegott! Härlig balans mellan "grytan" och salladen!

  • anncatrin_wikblad 21 november 2010

    Den här har jag gjort många gånger nu. Den är alldeles underbart god och ganska "överraskande". Väldigt rolig att bjuda folk på, då det inte är en "vanlig" bjudrätt. Jag brukar ha pärlcouscous i stället för bulgur, de är ärtstora bluppar istället för de ganska små bulgurkornen. Jag brukar även ha i färska sockerärter som har en god krispighet i bulgur(couscous)salladen.

  • Tessan28 31 januari 2011

    Provade denna rätt idag!!! Vi tyckte den var god!! Fanns dessvärre ingen crème fraiche gourmet äpple och pepparrot i affären men jag improviserade till en egen och det blev bra!!!!

  • camillalindqvist 3 februari 2012

    Så otroligt gott! Sparar receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.