God och krämig kycklinggryta lättas upp av krispig bulgursallad.
Instruktioner
- Dela kycklingen i mindre bitar. Skala och skiva lök och vitlök tunt.
- Fräs kycklingen i smör och tillsätt löken mot slutet.
Slå på vin, buljong och crème fraiche. Koka upp och låt koka ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
- Salladen:
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skala lök, gurka och äpple. Skiva löken tunt.
Halvera gurkan, ta bort kärnorna och skiva den tunt.
Kärna ur och tärna äpplet. Strimla salladslöken.
- Blanda bulgur med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
- Servera kycklinggrytan med bulgursalladen.
- Tips!
Vinet kan bytas ut mot 1 dl kycklingbuljong.
Lägg gärna till 1 hackad gul eller röd paprika och 1 dl champinjoner i grytan.
Publicerat den
12 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott! Härlig balans mellan "grytan" och salladen!
Den här har jag gjort många gånger nu. Den är alldeles underbart god och ganska "överraskande". Väldigt rolig att bjuda folk på, då det inte är en "vanlig" bjudrätt. Jag brukar ha pärlcouscous i stället för bulgur, de är ärtstora bluppar istället för de ganska små bulgurkornen. Jag brukar även ha i färska sockerärter som har en god krispighet i bulgur(couscous)salladen.
Provade denna rätt idag!!! Vi tyckte den var god!! Fanns dessvärre ingen crème fraiche gourmet äpple och pepparrot i affären men jag improviserade till en egen och det blev bra!!!!
Så otroligt gott! Sparar receptet!