Recepet kommer från Anna Skipper.
Instruktioner
- Blanda kummin, ingefära, koriander, salt och chilipeppar i en liten skål. Gnid in blandningen över hela kycklingen och låt stå i 10 min.
- Värm upp oljan i en tryckkokare och stek kycklingen tills den fått en lätt brun färg på alla sidor, ca 3 min. Lägg kycklingen åt sidan på ett fat.
- Lägg lök och vitlök i tryckkokaren och stek tills de mjuknar, ca 2 min. Rör i buljong och lägg tillbaka kycklingen i grytan, först klubborna, sedan brösten med den köttiga sidan uppåt.
- Sätt på locket och låt grytan koka upp. Koka på högt tryck i 10 min.
- Ta bort tryckkokaren från plattan och ta av locket. Lägg kycklingen på ett serveringsfat och täck över med folie för att behålla värmen.
- Skrapa bort eventuellt fett på buljongen. Rör i citronjuice och oliver i grytan och låt koka utan lock tills den tjocknat lite, ca 5 min.
- Häll såsen över kycklingen och garnera med färsk
koriander.
Publicerat den
4 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar