Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med citron och oliver

 
Skriv ut

Recepet kommer från Anna Skipper.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda kummin, ingefära, koriander, salt och chilipeppar i en liten skål. Gnid in blandningen över hela kycklingen och låt stå i 10 min.
  2. Värm upp oljan i en tryckkokare och stek kycklingen tills den fått en lätt brun färg på alla sidor, ca 3 min. Lägg kycklingen åt sidan på ett fat.
  3. Lägg lök och vitlök i tryckkokaren och stek tills de mjuknar, ca 2 min. Rör i buljong och lägg tillbaka kycklingen i grytan, först klubborna, sedan brösten med den köttiga sidan uppåt.
  4. Sätt på locket och låt grytan koka upp. Koka på högt tryck i 10 min.
  5. Ta bort tryckkokaren från plattan och ta av locket. Lägg kycklingen på ett serveringsfat och täck över med folie för att behålla värmen.
  6. Skrapa bort eventuellt fett på buljongen. Rör i citronjuice och oliver i grytan och låt koka utan lock tills den tjocknat lite, ca 5 min.
  7. Häll såsen över kycklingen och garnera med färsk koriander.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.