- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Lättlagat recept även om det är lite tidskrävande. Dock värt det då det är himmelskt gott.
Instruktioner
- Stek först kycklingfiléerna i riktigt smör och salta och peppra. Skär sedan varje kycklingbit i lite mindre bitar efter eget tycke.
Häll i ½ dl vatten i stekpannan och rör om ordentligt så du får med alla goda smakerna i skyn.
- Koka upp buljongen i en kastrull och sila ner skyn i kastrullen.
- Vispa vetemjölet och kalla grädden i en traktörgryta eller vid gryta tills det börjar tjockna lite, då kan du hälla på buljongen/skyn så det inte klumpar sig. Blanda även ner mango chutney, ingefära och sojan.
- Nu kan du lägga i kycklingen och låta det gotta till sig ca 10-15 minuter med såsen. (Längre går också bra, blir bara godare.)
- Jag tycker det är godast att servera med potatishalvor som jag bakat i ugn med lite smör, ströbröd och salt på, men det går även bra med ris.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
3 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar